Thermisch verzinken

Vakkundig en met aandacht

Thermisch of ‘volbad’ verzinken is een procédé, waarbij we het te behandelen metaal na een grondige reiniging en een fluxbehandeling onderdompelen in een bad met gesmolten zink. Het zink in dit bad heeft een temperatuur vanaf circa 440 tot 560°C (de temperatuur verschilt, afhankelijk van het materiaal, het doel en het proces), waardoor het staal of de legering een reactie aangaat met het zink. Zo vormt zich een duurzame zink-ijzerlegering op het materiaal, met daarbovenop een laagje zuiver zink. Dit procédé wordt om verschillende redenen toegepast: onder andere om het betreffende materiaal goed te beschermen tegen corrosie of om het klaar te maken voor een volgend bewerkingsproces (het kan bijvoorbeeld worden voorzien van een duplex-coating). Tegelijkertijd kiest men vandaag de dag ook vaak voor deze specifieke oppervlaktebehandeling omwille van de authentieke, ruwe, ‘natuurlijke’ uitstraling die het eindproduct zo krijgt.

Goed om te weten

  • Afmetingen verzinkbad: 7200 x 1800 x 3200 mm. Nota bene: voor het verzinken van materiaal dat groter is, kunt u ook bij ons terecht (wij werken nauw samen met betrouwbare partners die dit groot formaat geheel naar wens voor ons verzinken).
  • Is een voorwerp hoger dan 3 meter, dan kunnen we het door middel van een dubbel- of kanteldip toch verzinken. Het product kan hierdoor een afmeting hebben tot wel 6500 mm x 4700 mm.
  • We kunnen ook zware ankerstangen tot 3,5 meter voor u verzinken.
  • Thermisch of volbad verzinken is een ander procédé dan elektrolytisch verzinken of galvaniseren: bij elektrolytisch verzinken wordt het te behandelen materiaal niet in een gloeiend heet zinkbad voorzien van een laagje zink, maar via ‘koude’ elektrolyse.
  • Voordat we een voorwerp of materiaal thermisch verzinken, reinigen we het eerst grondig in ontvettings-, beits- en spoelbaden, waardoor vetten, oppervlakteoxides, de walshuid en eventuele roest volledig worden verwijderd. Daarna behandelen we het met een zogenaamd vloeimiddel (flux), zodat het zink op alle plaatsen goed aan het materiaal kan hechten.
  • Uw materiaal krijgt de best mogelijke, meest duurzame bescherming tegen corrosie door het eerst door ons te laten verzinken, waarna het bij ons zusterbedrijf De Run Metaalcoating wordt voorzien van een poedercoating of natlak.
  • In de loop der tijd wordt een zinklaag mat en dof. Dit effect kunnen we tegengaan door het materiaal na het verzinken een ‘hydroclear-behandeling’ te geven. Zo blijft het zink enkele maanden langer mooi glad en glanzend.
Adres

De Run 5118-A, 5503 LV Veldhoven

Contact
Verzinkerij Meerveldhoven: 040-2536622
Dameco Plating: 040-2060192
De Run Metaalcoating: 040-2553858

zinkinfo-klein

Openingstijden

Op werkdagen is ons kantoor geopend van 7.30 tot 16.30 uur.

Zaterdagochtend kunt u uw materiaal lossen en laden van 7.30 tot 10.30 uur

Anders…: Lukt het u niet om uw materiaal binnen de bovenstaande tijden te lossen of te laden, bel ons dan even (graag wel een dag van tevoren), zodat we u toch kunnen helpen.

Contactformulier Offerte aanvraagformulier Kijkje nemen? boek een rondleiding

Cookies accepteren

Verzinkerijmeerveldhoven.nl maakt gebruik van functionele & analytische cookies die nodig zijn voor de werking van de website. Pagina statistieken worden opgeslagen in Google Analytics. Voor meer informatie zie het privacy statement.