Hoge temperatuur verzinken (centrifugaal)

Een speciale behandeling…

We kunnen uw materiaal ook op een veel hogere temperatuur centrifugaal verzinken dan gebruikelijk (namelijk op zo’n 560 °C). In dat geval krijgt het, behalve een relatief dun en glad laagje zink van circa 45 μm, ook nog eens uitzonderlijke eigenschappen: het wordt bijzonder hard en slijtvast, blijft in perfecte vorm (iets dat essentieel is voor bijvoorbeeld hoogwaardige bevestigingsproducten), behoeft minder nabehandeling en krijgt een mooie kwalitatieve uitstraling vanwege het matte, egale oppervlak. Dankzij dit procédé kunnen materialen bovendien met minimale laagdikteafwijkingen in serie worden vervaardigd (bij hoge temperatuur verzinken kan de dikte van de zinklaag namelijk veel nauwkeuriger worden ‘gemanipuleerd’). Het procédé is daarmee ideaal voor het verzinken van artikelen voorzien van een schroefdraad en andere voorwerpen die goed moeten kunnen blijven bewegen.

Verzinkerij Meerveldhoven - hoge temperatuur verzinken

Goed om te weten

  • Maximale afmetingen van het te behandelen materiaal/voorwerp:
    • Product klein maximaal 350 mm
    • Product groot maximaal 1000 mm lang, bij een korfdiameter van 440 mm
  • Hoog temperatuur verzinken wordt ook wel deltaverzinken genoemd.
  • Wanneer een voorwerp of materiaal onder hoge temperatuur wordt verzinkt, vormt zich een fijn laagje zink heel precies rond het kleinste detail, zonder druppels of vervormingen. Hierdoor is het procédé bij uitstek geschikt voor de (zink)behandeling van bijvoorbeeld schroefdraad.
Adres

De Run 5118-A, 5503 LV Veldhoven

Contact
Verzinkerij Meerveldhoven: 040-2536622
Dameco Plating: 040-2060192
De Run Metaalcoating: 040-2553858

zinkinfo-klein

Openingstijden

Op werkdagen is ons kantoor geopend van 7.30 tot 16.30 uur.

Zaterdagochtend kunt u uw materiaal lossen en laden van 7.30 tot 10.30 uur

Anders…: Lukt het u niet om uw materiaal binnen de bovenstaande tijden te lossen of te laden, bel ons dan even (graag wel een dag van tevoren), zodat we u toch kunnen helpen.

Contactformulier Offerte aanvraagformulier Kijkje nemen? boek een rondleiding

Cookies accepteren

Verzinkerijmeerveldhoven.nl maakt gebruik van functionele & analytische cookies die nodig zijn voor de werking van de website. Pagina statistieken worden opgeslagen in Google Analytics. Voor meer informatie zie het privacy statement.