Actueel

Verzinkerij Meerveldhoven maakt onderscheid tussen esthetisch en functioneel verzinken

Twee klasses

De EN-ISO 1461 norm waakt over de kwaliteit van thermisch verzinken, maar daarbij zijn de esthetische aspecten ondergeschikt aan de functionele, corrosiewerende eigenschappen.

Om een einde te maken met de beleving dat er nu een one-size-fits-all aanpak gehanteerd wordt, splitst Verzinkerij meerveldhoven de mogelijkheden voortaan op in twee klasses. De nieuwe classificatie geeft de afwerkinggraad aan: Klasse F staat voor Functioneel verzinken, Klasse E dekt het Esthetisch Verzinken en geeft een hogere visuele afwerkingsgraad. Met de nieuwe classificatie, mikken we gezamenlijk met de gehele branche erop het vertrouwen thermisch verzinken nog verder te versterken. Het zal de dialoog tussen de verschillende marktpartijen en de verzinkers stimuleren.

Beter en best

Door bewust te kiezen voor een behandeling die aansluit bij het verwachtingspatroon van de eindgebruiker hopen we de dialoog te stimuleren om te komen tot een beter product.

Heeft u producten met een esthetische toepassing, of waar het verwachtingspatroon hoger is betreft verpakking en afwerking kunt U beter kiezen voor Klasse E. (galerij hekken, leuningen, luifels voor woningen, meubels, aanhangwagens),

Heeft u producten waarbij het verzinken met name een functionele toepassing heeft zoals constructies, stalhekken, transportbokken of producten welke nog een coating gaan krijgen kunt U beter kiezen voor de vertrouwde gunstigste klasse F

Klasse F Klasse E
Voldoet aan de functionele eisen gesteld aan de corrosiewerende werking van de aangebrachte zinklaag volgens EN ISO 1461 Gehele constructie wordt ontdaan van scherpe punten, zinkasresten en oneffenheden
Voldoet aan de constructieve eisen zoals bepaald in EN 14713-1 en 2 Droge opslag (o.a. tegen witroest)
EN ISO 1461 definieert geen esthetische eisen Onverzinkte plekken ook esthetisch behandelen
Nabewerking zichtzijdes voor gladder oppervlak
Optioneel: Passiveren en verpakken om witroest te vermijden

De Info bijeenkomst is speciaal geschikt voor U of uw werkvoorbereiders, tekenaars, werkplaats verantwoordelijke, inkopers, verkopers, architecten, ontwerpers,.

Schrijf in voor een info bijeenkomst met rondleiding Thermisch verzinken met esthetische toepassing!

Dinsdag 14 november 8:00 – 10:30
Woensdag 15 november 18:00 – 20:30
Donderdag 16 november 15:00 – 17:30

Bijeenkomst heeft als doel om duidelijkheid te verschaffen waarom wij deze klasse E en F introduceren.

We willen graag aan de hand van praktijkvoorbeelden laten zien wat u mag verwachten van thermisch verzinken en wat we samen met u kunnen verbeteren om tot een mooier en beter product te komen.

De rondleiding geeft een goed beeld van de toepassingsgebieden, alsmede voor-en nadelen van de verschillende vormen van oppervlaktebehandeling binnen onze bedrijven.

  • Thermisch verzinken.
  • Centrifugaal Thermisch verzinken.
  • Elektrolytisch verzinken.
  • RVS Beitsen en Passiveren.
  • Metaliseren, schooperen.
  • Poedercoaten.
  • Natlakken

Aanmeldformulier

Let op: velden met een * zijn verplichte velden

Adres

De Run 5118-A, 5503 LV Veldhoven

Contact
Verzinkerij Meerveldhoven: 040-2536622
Dameco Plating: 040-2060192
De Run Metaalcoating: 040-2553858

zinkinfo-klein

Openingstijden

Op werkdagen is ons kantoor geopend van 7.30 tot 16.30 uur.

Zaterdagochtend kunt u uw materiaal lossen en laden van 7.30 tot 10.30 uur

Anders…: Lukt het u niet om uw materiaal binnen de bovenstaande tijden te lossen of te laden, bel ons dan even (graag wel een dag van tevoren), zodat we u toch kunnen helpen.

Contactformulier Offerte aanvraagformulier Kijkje nemen? boek een rondleiding

Cookies accepteren

Verzinkerijmeerveldhoven.nl maakt gebruik van functionele & analytische cookies die nodig zijn voor de werking van de website. Pagina statistieken worden opgeslagen in Google Analytics. Voor meer informatie zie het privacy statement.