Actueel

Verzinkerij Meerveldhoven verzinkt ‘gietknopen’ voor Markthal Rotterdam met succes

De opening van de Markthal Rotterdam was groot nieuws, onder andere omdat de combinatie van een overdekte markthal met woningen ‘eromheen’ nergens anders in de wereld voorkomt. Toch is dat niet het enige wat de Markthal Rotterdam bijzonder maakt.

Het gebouw beschikt bijvoorbeeld ook aan beide kopse kanten over de grootste ‘kabelnetgevels’ van Europa. Deze gevels bestaan uit een (enorm) groot net van verticale en horizontale staalkabels, die aan elkaar zijn gekoppeld door middel van speciaal voor dit project ontwikkelde en door ons verzinkte stalen ‘gietknopen’. De producten werden verzinkt op hoge temperatuur in onze centrifuge afdeling. Door in een vroeg stadium betrokken te zijn bij het ontwerp van het product was het mogelijk deze goed te verzinken waarbij zowel een optimale bescherming als een mooi visueel resultaat te behalen was. Dit detail van deze unieke constructie werd bijzonder gewaardeerd door de jury van de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2015! Gewonnen door het ontwerpbureau van de Markthal.

Markthal

De motivatie van de jury:
“Het gebouw, dat door zijn vorm en functie al een unieke, opvallende verschijning is, heeft nog een zeer bijzonder detail achter de hand. De glazen kopgevels dienden zo transparant mogelijk te zijn. Om dit te bereiken heeft men de grootste kabelnetgevels van Europa gerealiseerd. De jury is onder de indruk van de slankheid van de verzinkte stalen gietknopen en de toelaatbare vervorming bij extreme wind.”

Adres

De Run 5118-A, 5503 LV Veldhoven

Contact
Verzinkerij Meerveldhoven: 040-2536622
Dameco Plating: 040-2060192
De Run Metaalcoating: 040-2553858

zinkinfo-klein

Openingstijden

Op werkdagen is ons kantoor geopend van 7.30 tot 16.30 uur.

Zaterdagochtend kunt u uw materiaal lossen en laden van 7.30 tot 10.30 uur

Anders…: Lukt het u niet om uw materiaal binnen de bovenstaande tijden te lossen of te laden, bel ons dan even (graag wel een dag van tevoren), zodat we u toch kunnen helpen.

Contactformulier Offerte aanvraagformulier Kijkje nemen? boek een rondleiding

Cookies accepteren

Verzinkerijmeerveldhoven.nl maakt gebruik van functionele & analytische cookies die nodig zijn voor de werking van de website. Pagina statistieken worden opgeslagen in Google Analytics. Voor meer informatie zie het privacy statement.